Over ons.

Over ons is misschien wat overdreven, als eenmanszaak werk ik alleen en voor de verlofperiodes werk ik samen met een concullega die in onder aanneming kan bijspringen in geval van nood.

Wie ben ik? Ik ben Bennie Stoquart en ik heb een enorm grote passie voor IT, telefonie en websites. Mijn passie is begonnen toen ik 10 jaar was, ondertussen toch al een 27 jaar geleden, wij hadden toen thuis twee computers staan, die we gekregen hadden van een toenmalig klasgenoot van mij. Dit was een 286 en een 386 PC.

De 386 PC was voor ons gezin om te gebruiken, de 286 PC, daar mocht ik mee doen en laten wat ik wou. Mijn eerste ervaring met een PC was dus met DOS, zelfs nog geen Windows. Ik heb dan ook zeer actief de hele evolutie naar de moderne Windows meegemaakt, alsook de evolutie van de hardware zoals een PC tegenwoordig is (deze was bij een 286-386 PC toch nog anders).

Wat later hadden wij thuis een nieuwe PC met Windows 95 op, de 386 PC heb ik toen ook gekregen. Volgens mij heb ik deze nog ergens in mijn collectie vintage PCs zitten. Ik heb het toen gepresteerd gekregen om de Windows 3.1, die op de 386 geïnstalleerd stond, bepaalde zaken te verwijderen, zodat de Windows 3.1 installatie niet meer naar behoren functioneerde. We hebben toen de 386 PC opnieuw moeten laten installeren, eerst DOS en dan de Windows 3.11 installatie, meteen een upgrade dus.

De PC met Windows 95, deze had ik op een gegeven moment bijna opgeblazen door een kabeltje verkeerd aan te sluiten, gelukkig is toen enkel de CD-ROM drive defect gegaan, maar hierdoor had ik natuurlijk waar wat bijgeleerd op hardware vlak. Uiteindelijk is deze PC ook weer vervangen geweest door een PC met Windows XP. De Windows 95 PC heb ik toen ook gekregen om hier weer meer ervaring mee op te doen. Installaties van (legitieme) Windows 98, Windows ME en Windows 2000 heb ik nog allemaal uitgevoerd op deze PC, maar ondertussen begon deze wat traag te worden.

Uiteindelijk heb ik zelf een tweedehands PC aangeschaft, overgekocht van een toenmalige kameraad. Deze PC heb ik naar hartenlust ge-upgrade en jaren gebruikt met Windows XP. Ook ben ik toen begonnen met proefversies van Windows Server 2000, 2003, 2008 te installeren om deze uit te testen. Echter was ik toen nog niet zo op de hoogte van wat een server allemaal kan t.o.v. mijn huidige expertise in de Windows en Linux server wereld. Maar ook hier heeft het mij ervaring bijgebracht. De Windows 95 en Windows XP computers zijn uiteindelijk bij de recyclage beland of tweedehands verkocht geweest.

Bij een moederbord en processor upgrade van mijn tweedehands PC, heb ik mijn eerste slechte ervaring tegen gekomen. Het tweedehands moederbord dat ik had aangekocht bleek achteraf defect te zijn. De verkoper, die het moederbord terug meegenomen had om bij zijn thuis te testen, beweerde dat  bij hem het moederbord zogezegd wel nog zou werken, hij bleef ook beweren dat ik mijn harde schijf en CD/DVD-ROM in de verkeerde volgorde voor de voeding (molex) had aangesloten. Ik was ondertussen op het vlak van elektriciteit voldoende geschoold om te weten dat hierbij de volgorde geen rol spelen. Echter bij een serieuze inspectie van het moederbord bleek er bij een chip, een stuk te ontbreken, hierdoor kan deze chip niet functioneren en dus het moederbord ook niet. Helaas gaf de verkoper niet af,